Želje

metoda Sedona

Kadarkoli si nekaj želimo, to pomeni, da imamo občutek, da tega nimamo. Z drugimi besedami imamo občutek praznine, pomanjkanja, osamljenosti ali da smo prikrajšani za nekaj. Verjamemo, da če dobimo objekt poželenja, nas bo to izpolnilo.

Hamburger, krompirček in gazirana pijača
Ženska piha v regrat, Photo by Nine Köpfer on Unsplash

V ozadju vsake želje ali iskanja je motivacija po sreči in prepričanje, da to srečo dosežemo tako, da uresničimo željo. S tem, ko nekaj želimo, prestavljamo svojo srečo na nek prihodnji čas, ko bo naša želja izpolnjena in bomo »imeli« ta predmet poželenja.

Želje so težava. Kadar smo v stanju želenja, smo pravzaprav v stanju trpljenja, bolečine, pomanjkanja in pričakovanja bolj srečnih časov nekje v prihodnosti. Želje so ravno obratno od imetja. Prav nič ni narobe z »imeti«, težava je le »želeti«. Želja nam tudi preprečuje oziroma je ovira do »imeti«.

Vprašajte se:

Ali bi raje želel več denarja ali bi raje imel več denarja?

Ali bi raje želel boljše zdravje ali bi raje bil bolj zdrav?

Ali bi raje želel imeti idealnega partnerja/ko ali bi raje bil z idealnim partnerjem/ko?

Če opustimo želje, pravzaprav opustimo vse trpljenje in bolečine, ki ga želje prinašajo. Prav tako se precej bolj odpremo »imetju«, kar nam omogoči, da tisto kar smo si želeli, dejansko vstopi v naše življenje. In nenazadnje, odpremo se sreči, ki je vedno že tukaj in sedaj.

Ali je rek “Nisi dovolj močno želel” pravilen?

Ali ste si že kdaj želeli nekaj izjemno močno, pa tega niste dobili? Kasneje pa vam je morda nekdo povedal, da tega niste dobili samo zato ker si niste tega dovolj močno želeli? Ta rek na žalost ne drži. Bolj, ko si nekaj želimo, bolj trpimo in manjša je verjetnost, da bomo želeno dobili.

Zakaj postajajo bogati še bogatejši, revni pa revnejši?

Po drugi strani, ali ste morda slišali za rek: »bogati postajajo še bogatejši, revni pa revnejši«? Bogati si ne želijo denarja, ker že imajo občutek, da ga imajo. Zato dobijo še več denarja. Revni želijo denar in tako ustvarjajo le občutek pomanjkanja in seveda nič denarja.

Lahko imate karkoli želite, vendar tako, da najprej izpustite željo, da bi to imeli.

Lester Levenson

To je le ena od majhnih skrivnosti metode Sedona, ki nam pokaže drugačno sliko kot smo jo morda vajeni oziroma kot nam pravi logika.

A vendar, če si boste vzeli vsaj nekaj časa in to sami preverili v svojem življenju, boste ugotovili, da so želje resnično le ovira in breme.

Še nekaj sorodnih člankov