Zasebnost in varstvo osebnih podatkov

Na tej strani lahko redno spremljate vse spremembe povezane z varstvom osebnih podatkov.

Vaši osebni podatki, njihovo zbiranje in uporaba predstavljajo neločljiv del Splošnih pogojev našega poslovanja in jih je mogoče v celoti tolmačiti le v povezavi z njimi, zato priporočamo, da jih preberete v celoti.

Ravnamo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), od objave teh pravil pa tudi z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

O nas

Upravljavec podatkov je Milan Slunečko.

Oblike sodelovanja

Naše storitve lahko uporabljate kot:

 • naznani uporabnik (v tem primeru bomo ob obisku naših strani zbirali le anonimne podatke z namenom zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani)

 • naročnik na e-novice (v tem primeru lahko naše storitve uporabljate kot neznani uporabnik, edini podatek, ki nam ga zaupate pa je vaš elektronski naslov. Drugih podatkov o vas ne zbiramo. Na naše e-novice se lahko vedno odjavite (povezava do odjave je v vsaki e-izdaji) in se s tem izbrišete iz seznama.

Osebni podatki, ki jih zbiramo

O naših uporabnikih zbiramo sledeče podatke:

 • podatki o identiteti (e-novice): elektronski naslov. Ta podatek lahko vidite, urejate in izbrišete preko povezave, ki je v vsaki izdaji e-novic.

 • marketinški podatki (e-novice): vaša naročnina na e-novice. Ta podatek lahko vidite, urejate in izbrišete preko povezave, ki je v vsaki izdaji e-novic.

 • marketinški podatki (naročila knjige): ime, priimek, naslov, kraj, telefonska številka, elektronski naslov.

 • podatki o identiteti (kontakt): ime in elektronski naslov.

 • tehnični podatki: za zagotavljanje funkcionalnosti in vpogleda v obiskanost spletne strani se zbirajo le polovica vašega IP naslova, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, približni lokaciji vaše naprave, vrsti naprave s katero dostopate na našo stran in podobno. Za analitiko spletnih obiskov uporabljamo programsko opremo Matomo, ki je nastavljena, da anonimizira vse podatke o obiskovalcih. Piškotkov ne uporabljamo, vsi tehnični podatki pa so anonimizirani in vas ne morejo enoznačno identificirati.

Kako pridobivamo podatke

Podatke o vas pridobivamo na več načinov, ko:

 • se naročite na prejemanje e-novic preko spletnega obrazca
 • izpolnite kontaktni obrazec
 • izpolnite obrazec za naročilo knjige
 • uporabite aplikacijo za rezervacijo terminov
 • izpolnite tiskani obrazec na kakšni naši prireditvi
 • tehnične podatke pridobivamo avtomatično

Kaj delamo s podatki o vas

Podatke zbiramo za:

 • da, vas obveščamo o novostih na spletni strani sedona.si in sorodnih aktivnostih
 • za planiranje, spremljanje statistik, obnašanja obiskovalcev in podobno, pri čemer so uporabljeni podatki anonimizirani

V kolikor boste z nami komunicirali preko kateregakoli družbenega omrežja bomo vaše podatke lahko uporabili tudi za to, da vam preko istega družbenega omrežja posredujemo marketinška sporočila skladno s pogoji in dovoljenji, ki ste jih dali upravitelju družbenega omrežja.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov in kje so shranjeni

Do vaših osebnih podatkov ima dostop le upravljavec.

 • Podatki o naročnini na e-novice (vaš elektronski naslov) so shranjeni pri obdelovalcu podatkov MailChimp, podjetja The Rocket Science Group LLC (v nadaljevanju MailChimp), kateri je prav tako zavezan s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Povezava na zasebnost MailChimp poglavja 1. The Basics, 3. Privacy for Contacts in 5. General Information.

 • Kontaktni podatki (ime, priimek, naslov, kraj, telefonska številka in vaš elektronski naslov) so shranjeni pri obdelovalcu podatkov Primus, podjetja Primus, d.o.o. (v nadaljevanju Primus). Povezava na zasebnost Primus.

 • Kontaktni podatki (ime in vaš elektronski naslov) so shranjeni pri obdelovalcu podatkov Appointlet, podjetja Appointlet, LLC (v nadaljevanju Appointlet). Povezava na zasebnost Appointlet.

 • Tehnični anonimni podatki o vašem obisku spletne strani sedona.si so shranjeni na strežniku sedona.si.

Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

Roki hrambe osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave.

Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica.

Anonimne tehnične podatke za analitiko spletnih obiskov, ki so bili zajeti samodejno, hranimo 6 mesecev.

V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z zakonsko zapovedjo.

Zagotavljanje varnosti

Vaši podatki za naročnino na e-novice se hranijo na strežnikih, obdelovalca podatkov MailChimp. V ta namen smo uvedli ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov in preprečevanje nepooblaščenega dostopa do njih. V zvezi s storitvami, ki jih gostijo tretje osebe, smo sklenili pogodbene dogovore, ki vključujejo obveznosti v zvezi z organizacijsko in tehnično varnostjo osebnih podatkov.

Kako MailChimp zagotavlja varnost si lahko preberete na strani zasebnost MailChimp v poglavju 5. General Information, odsek D. Our Security in dodatno na strani varnost MailChimp.

Vaši podatki, kadar izpolnite obrazec na strani Kontakt, se hranijo na strežnikih, obdelovalca podatkov Appointlet. Kako Appointlet zagotavlja varnost si lahko preberete na strani zasebnost Appointlet.

Vaši podatki, kadar izpolnite obrazec za naročilo knjige, se hranijo na strežniku sedona.si in pri obdelovalcu podatkov Primus. Kako Primus zagotavlja varnost si lahko preberete na strani zasebnost Primus.

Za spletni strežnik sedona.si smo uvedli dostop preko SSL (Secure Socket Layer) protokola, ki šifrira vso izmenjavo podatkov med vašim spletnim brskalnikom in našim strežnikom in tako preprečuje, da bi tretje osebe spremljale to komunikacijo.

Piškotki

Spletna stran sedona.si za svoje delovanje ne potrebuje in ne uporablja nobenih piškotkov.

Kadar kliknete na gumb/povezavo “Prijava na e-poštni seznam”, boste preusmerjeni iz spletnega mesta sedona.si na spletno stran obdelovalca podatkov MailChimp, ki pa za svoje delovanje uporablja nekatere piškotke. Informacije o teh piškotkih in način kako jih lahko po želji omejite, najdete na njihovi strani piškotki MailChimp.

Povezave na druga spletna mesta

Spletna stran sedona.si lahko vsebuje povezave na spletna mesta, ki niso pod našim nadzorom. Ko kliknete na povezavo tretje osebe, boste preusmerjeni na njeno spletno stran. Če obiščete katerokoli od teh povezanih spletnih mest, preberite njihova obvestila o zasebnosti. Nismo odgovorni za politike in prakse drugih spletnih mest.

Avtor spletne strani sedona.si nima nadzora nad in ne prevzema nobene odgovornosti za vsebino, politike zasebnosti in obvestila ali prakse spletnih mest ali storitev tretjih oseb.

Vaše pravice

Našim uporabnikom zagotavljamo vso podporo pri uresničevanju pravic, ki jih navajamo v nadaljevanju:

 • na tej strani vas v celoti seznanjamo s tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke
 • vpogled v vse podatke, ki je le naročnina na e-novice (elektronski naslov), je možen preko povezave v vsaki izdaji e-novic. Tam lahko podatke poljubno urejate in tudi izbrišete.

Stik z nami

Če imate kakršna koli vprašanja ali dvome glede obdelave vaših osebnih podatkov ali če želite uveljavljati katero koli od svojih pravic, stopite v stik z nami po telefonu na 051 422 477, izpolnite kontaktni obrazec ali po elektronski pošti.

Več pravnih informacij

Nazadnje posodobljeno: Ponedeljek, 15. februar 2021

To obvestilo lahko občasno posodobimo. Če ste nam posredovali svoje kontaktne podatke in nam dovolili, da vas kontaktiramo, vas bomo obveščali o vsebinsko pomembnih spremembah. Prosimo, redno preverjajte to obvestilo z vidika morebitnih sprememb.