Učinkovita pomoč pri hujšanju

metoda Sedona

Ali se borite z odvečnimi kilogrami? Ali vam ponavadi »zmanjka volje«? Ste že poskusili hujšati z mnogimi programi in dietami, pa vam še nikoli ni dokončno uspelo? Ali trpi vaša samopodoba? Imate pogosto negativne misli in čustva o svojem telesu?

Hamburger, krompirček in gazirana pijača
Hamburger, krompirček in gazirana pijača, Photo by Christopher Flowers on Unsplash

Če je vsaj na eno od teh vprašanj odgovor pritrdilen, se verjetno skriva vzrok vaših težav nekje v podzavesti. Čustva praviloma močno vplivajo na naš uspeh pred, med in po vsakem shujševalnem programu ali dieti.

Zavračanje izgleda lastnega telesa

Prvi problematični dejavnik je nesprejemanje izgleda lastnega telesa. Kar vidimo, nam ni všeč in temu se pričnemo upirati. To spremlja množica negativnih čustev kot so na primer žalost, jeza, krivda, sram, strah, občutek nemoči, občutek manjvrednosti ipd.

Dokler imamo ta čustva in spremljajoče negativne misli, je zelo težko shujšati oziroma doseči tisto idealno težo. Pogosto poskušamo mnogokrat, a nam ravno zaradi vseh teh negativnih misli in čustev ne uspe. To povzroči, da postanejo negativna čustva še močnejša in postanemo še bolj zafrustrirani s situacijo.

Negativna čustva lahko opustimo

Metoda Sedona nam pokaže kako lahko zelo enostavno, učinkovito in hitro vsa ta negativna čustva preprosto izpustimo oziroma odvržemo. Bistvena prednost pred drugimi oblikami terapij je, da ni potrebno iskati vzroka tem čustvom. To pomeni, da vam ni potrebno razkrivati vaših osebnih zgodb.

Tisto kar čutimo v trenutku, preprosto s pomočjo postopkov metode Sedona trajno odvržemo. To povzroči sprostitev in olajšanje ter nas napolni z energijo in hkrati odstrani spremljajoče negativne misli. Z drugimi besedami, osvobodimo se spon negativnih čustev in negativnega samogovora.

Hujšanje je lahko enostavno

Ko odstranimo tistih nekaj ključnih negativnih čustvenih vzorcev postane hujšanje enostavno in morda celo zabavno. Brez negativnih čustev imamo na voljo ves pogum in potrebno voljo, da dosežemo želeni cilj.

Prav tako boste sami s pomočjo lastne intuicije vedeli, kateri shujševalni program oziroma dieta bo za vas najbolj primerna in katere korake narediti, da boste dosegli in obdržali idealno težo. Vse to brez napora in nepotrebnega odrekanja.

Spremembe so učinkovite le tedaj, ko jih izvedemo od znotraj navzven. Ravno to dosežemo s pomočjo metode Sedona. Najprej spremenimo svojo notranjost in nato sledi sprememba zunanjosti.

Še nekaj sorodnih člankov