Mogočnost ljubezni in sprejemanja

metoda Sedona

Vsi naši cilji in želje se porajajo iz občutka, da, kar je, oziroma naša življenjska situacija ali tisto, kar zaznavamo, ni čisto v redu in zato to želimo bodisi spremeniti, popraviti ali izboljšati. Z drugimi besedami vsaj na nekem nivoju čutimo odpor do trenutne situacije, ki je pogosto nezaveden. Ali pa vsaj smatramo, da, kar je, ni dovolj in zato želimo nekaj več.

Tako želimo stvari spremeniti namesto, da bi jih ljubili in sprejemali, kakršne so. Čutimo, da če bi jih ljubili, kakršne so, jih ne bi mogli spremeniti. Takšno mišljenje je seveda napačno, a žal skoraj vsi tako razmišljamo.

Fant gleda na kompas medtem, ko drži mapo
Fant gleda na kompas medtem, ko drži mapo, Photo by RODNAE Productions from Pexels

Ljubiti, kar je, nam ne prepreči to spremeniti

Na primer, če želimo več denarja in če si dovolimo ljubiti in sprejemati količino denarja, ki jo že imamo, nam to ne preprečuje, da bi dobili oziroma zaslužili več. Ravno nasprotno. Olajša nam, saj se ne upiramo stanju, kakršno je.

Ali če želimo imeti boljše odnose ali izboljšati trenutni odnos ali vstopiti v razmerje, če si dovolimo imeti več ljubezni in sprejemanja za trenutno stanje naših odnosov, je precej bolj verjetno, da bomo naredili korak naprej in bodisi izboljšali svoje odnose ali našli tisto idealno osebo za nas.

In kadar nam nagaja telo in naše zdravstveno stanje, če si dovolimo ljubiti in sprejemati stanje našega telesa, kakršno je, je to precej boljše izhodišče za zdravljenje in za bolj primerno nego, kaj telo potrebuje.

Prični z ljubeznijo in sprejemanjem trenutnega stanja

Torej eden izmed mogočnih načinov, da dosežemo svoje cilje in želje je, da pričnemo ljubiti in sprejemati ali vsaj dovoljevati, kakršnokoli stanje v katerem smo v tem trenutku v povezavi z našimi cilji.

Če na primer želimo imeti milijon evrov in trenutno imamo le majhen delček tega, in če se temu upiramo, potem to ni korak naprej, temveč je korak, ki nas ustavi. In če si dovolimo izpustiti odpor do količine denarja, ki jo imamo, če si dovolimo izpustiti željo, da bi to spremenili in si dovolimo objeti, sprejeti in ljubiti, kar že imamo, potem se je dosti lažje odpreti temu, da imamo več denarja.

Recimo, da smo resnično zaljubljeni v našega partnerja, a le ta ni ravno tako močno zaljubljen v nas. Če si ga dovolimo ljubiti in sprejemati, kakršen je, potem je dosti bolj verjetno, da bomo našli v skupnem odnosu več vzajemnosti, več odprtosti, več ljubezni in sprejemanja.

In enako velja tudi za naše zdravje. Če si dovolimo ljubiti telo, kakršno je, je to čudovit korak naprej k boljšemu zdravju.

Ljubezen je naravna povezovalna moč univerzuma

Čudovita reč glede ljubezni je, da je naravna. Ljubezen je povezovalna moč univerzuma. Drži vse, kar doživljamo, skupaj. Je podpora na ali v kateri, se vse pojavlja. In nekateri celo pravijo, da je celotni svet izraz ljubezni.

Vse, kar vidimo, vse, kar slišimo, vse, kar okušamo, vse, česar se dotaknemo, je ljubezen. In to vključuje tudi nas same. Naša resnična narava v naši biti je čista ljubezen, ki je onkraj zgodb, onkraj verjetja v ločenega posameznika, onkraj našega telesa in uma in to je, kar smo. In, ker je ta čista ljubezen vedno prav tukaj in sedaj, nam je vedno na voljo. Vedno sije na očeh. In ta ljubezen nam odpira vrata tako znotraj nas kot tudi v našem svetu.

Bolj, ko si tako dovolimo stopiti v stik z ljubeznijo, katera smo, bolj se naše življenje popravi. Postanemo prinašalec harmonije v vsako situacijo, vključujoč naše življenjske situacije, ki morda trenutno izgledajo, kot izziv.

Prinesi ljubezen v svoja prizadevanja za doseganje ciljev

In če si dovolimo prinesti to ljubezen v naša prizadevanja za doseganje ciljev, če delamo na svojih ciljih iz kraja ljubezni in sprejemanja, imamo dosti več moči, imamo univerzalno moč. Kajti tega ne počnemo le zase. Na nekem nivoju, bolj, ko smo ljubeči, bolj to počnemo za vse.

In bolj, ko postanejo univerzalni tudi naši cilji, več moči univerzuma nam je na voljo. Tako si dovolimo biti ljubezen, katera smo, v vsaki situaciji in v svojem življenju in v to vključimo tudi naša prizadevanja za cilje in naše namere. Enostavno si dovolimo se odpreti tej univerzalni energiji, ki ji pravimo ljubezen.


Odlomek iz programa metode Sedona za doseganje ciljev.

Še nekaj sorodnih člankov