Zakaj je metoda Sedona edinstvena?

metoda Sedona

Resnica je preprosta. Če bi bila komplicirana, bi jo vsi razumeli.

Walt Whitman

Metoda Sedona je preprosta za uporabo. V našem zapletenem svetu predstavlja uporaba tako elegantno preproste tehnike veliko olajšanje. Eden od razlogov, zakaj naš avdio program vsebuje 20 CDjev in zakaj naši seminarji trajajo ves teden, je ta, da um pogosto potrebuje nekaj dni, preden sprejme dejstvo, da je mogoče celo najtežavnejše probleme razrešiti na tako preprost način.

Ta metoda deluje v trenutku. Pri večini tehnik, ki delajo na čustvih, je potrebno najprej odkriti, zakaj občutimo neko določeno čustvo, in ga šele potem odpraviti. Pri metodi Sedona se vedno usmerimo naravnost v opuščanje. Če so že potrebni kakšni uvidi, pridemo do njih po naravni poti, potem ko smo se že osvobodili bolečine. Na ta način lahko opuščamo stvari iz trenutka v trenutek, ves dan. Skratka takrat, kadar najbolj potrebujemo olajšanje.

Razglabljanje o preteklosti je povsem neplodno. Ni se potrebno podajati v preteklost in podoživljati boleče dogodke, voditi dnevnike, jih premlevati na dolgo in široko in predvsem porabiti ogromno časa, da bi odkrili srž problema. Zadevo preprosto spustite in v hipu se boste počutili bolje.

Rezultati so trajni in se seštevajo. Pri večini tehnik in seminarjev za samoizpopolnjevanje rezultati sčasoma pojenjajo. Znanstveno preverjena metoda Sedona učinkuje ravno obratno. V šestmesečni študiji, med katero so preučevali uslužbence newyorške zavarovalniške firme Mutual of New York, so ugotovili, da je imela skupina, ki je uporabljala metodo Sedona, za 33 odstotkov boljše rezultate od kontrolne skupine. Študija je bila razdeljena v dva trimesečna segmenta. Pri skupini, ki je uporabila metodo Sedona, so bili rezultati iz drugega tromesečja še boljši kot iz prvega. Uspešnost metode Sedona se ves čas povečuje.

Ta metoda je vsestransko uporabna. Večina tehnik za samopomoč se osredotoča le na eno področje ali en problem, metoda Sedona pa pokaže udeležencem, kako razrešiti katerikoli problem, na katerega vplivajo njihova čustva.

Metoda je enako učinkovita za moške in ženske. Večini moških se zdijo tehnike za samopomoč preveč nežne in čustvene. Sedemdeset odstotkov vseh knjig o samopomoči pokupijo ženske in ravno tako visok je odstotek žensk na takšnih seminarjih. Ker metoda Sedona uravnoteženo aktivira obe možganski polobli, obenem pa tudi srce in glavo, je enako privlačna tako za moške kot za ženske.

Še nekaj sorodnih člankov