Vibracija

metoda Sedona

Običajno zelo nerad uporabljam novodobne in ezoterične izraze, vendar bom tokrat vseeno rahlo zašel tudi v to smer. Izraz o katerem bi rad napisal nekaj stavkov je vibracija.

Nekateri ljudje izgleda kot, da z lahkoto pridejo do denarja in so kot nekakšen magnet zanj. To se jim dogaja popolnoma naravno in enostavno in jim ne predstavlja prav nikakršnega napora. Spet drugi so kot magnet za nasprotni spol in z lahkoto privlačijo vrsto partnerjev v svoje življenje. Nekateri tako privlačijo raznorazne dogodke, nekateri so magnet za težave in nesreče, nekateri pa celo za nasilje.

Crop faceless woman practicing classical guitar technique
Izrez ženske, ki vadi klasično kitaro, Photo by Karolina Grabowska on Pexels

Skratka izgleda, kot da oddajamo nekakšno vibracijo, ki privlači sebi enake frekvence. Bogati postajajo še bogatejši, revni revnejši, nesrečni še bolj nesrečni, težaki še bolj težki in podobno.

Če nam ni všeč, kaj doživljamo in bi želeli spremeniti stvari, ki jih privlačimo v svoje življenje, moramo torej spremeniti svojo vibracijo ali pač tisti del sebe, ki povzroča ta navidezni privlak.

Torej se postavi vprašanje, kaj je ta vibracija in kako jo spremeniti? Iskreno povedano se mi ne sanja, kaj bi ta vibracija lahko bila. Sam si jo pač predstavljam, kot naš odnos do vsega. Oziroma, morda gre tukaj za naš čut za diskriminacijo. Ali kako gledamo na stvari in kako se na njih odzovemo.

Um je samo kreativen in samo razčlenjuje. Ločuje stvari na dobre in slabe, na prijetne in neprijetne, na zaželene in nezaželene in podobno.

Ta čut za diskriminacijo navidezno poteka zavestno, vendar je po izkušnji precej dejavnikov iz nezavednega dela uma oziroma iz naše podzavesti. Pogosto imamo tisti “občutek”, za katerega mislimo, da je pravi in, ki običajno vpliva na to kako se bomo v dani situaciji odzvali ali kakšno odločitev bomo sprejeli.

Po moji izkušnji so poglavitni dejavnik, pri tem čutu za diskriminacijo, naša čustva. Če bomo apatični, žalostni, jezni ali nas bo strah bodo temu primerne tudi naše reakcije in naša dejanja. Če spremenimo svoje počutje na bolj pozitivno, kot je na primer radost, pogum, sočutje in podobno, bodo temu primerne tudi naše reakcije oziroma odločitve.

Svojo “vibracijo” lahko spremenimo tudi s tem, da spremenimo okolje v katerem bivamo. Če želimo, da postanemo bolj privlačni za npr. denar, je zelo smiselno, da se obkrožimo z ljudmi, ki so že sedaj zelo uspešni in bogati in se izogibamo tistih, ki to niso. Tako se bomo postopoma “nalezli” njihovih navad, njihovega pogleda na denar in načina kako ravnajo in se odzovejo.

Seveda, vsaka sprememba lahko postane trajna in dejanska le tako, da jo izvedemo od znotraj. Se pravi, da dejansko spremenimo sebe, svoje občutke, svoj čut za diskriminacijo in seveda svojo vibracijo.

Ta pot, spremembe od znotraj, je najbolj učinkovita kadar se naučimo ravnati s svojimi čustvi in občutki. Svojo vibracijo dvigujemo tako, da postopno dvigujemo svoje občutke. Če smo na splošno precej apatični in žalostni, lahko s pomočjo tehnik metode Sedona, te občutke spremenimo v precej bolj pozitivne in spremenila se bo tudi naša vibracija.

Če nas pogosto skrbi, nas je strah, sanjarimo o nekem drugem lepšem življenju, lahko tudi te občutke povzdignemo v precej bolj pozitivne. In če smo pogosto jezni, nam gre vse na živce ali pa smo ujeti v ponosu na stvari, ki smo jih nekoč naredili, lahko tudi te občutke spremenimo v bolj pozitivne.

Ko tako z izpuščanjem pridemo do pozitivnih vibracij poguma, sprejemanja in miru, postanemo precej bolj kreativni, naši odzivi se spremenijo, gledamo na svet precej bolj pozitivno in kot morda najbolj pomembno, vidimo svet v precej lepši luči in tudi uživamo precej bolj. Skratka s tem, da izpuščamo negativna in nezaželena čustva, kot so apatija, žalost, strah, poželenje, jeza, ponos, krivda, sram in podobno, pričnemo bolj čutiti tisti pogum, sprejemanje in mir, ki so že sedaj v nas.

Naša vibracija se dvigne in z malo vaje jo lahko uglasimo z vsem, kar resnično želimo v življenju.

Vendar majhno opozorilo. Ta sprememba svoje vibracije ni kar tako. To ni nekaj kar se zgodi v enem trenutku, in nato postane naše življenje kot iz pravljice. To ni nekaj kar storimo z močjo svoje volje. To ni nekaj kar se zgodi od danes na jutri. Po moji izkušnji obstajata dva ključa, ki nam odpreta to možnost spremembe.

Ta dva ključa sta vztrajnost in doslednost. Če bomo na primer vadili s pomočjo katerihkoli tehnik za ravnanje s svojimi čustvi intenzivno le nekaj dni, tednov ali celo mesecev, ja, bomo dosegli neko spremembo in se bomo počutili dosti bolje, vendar po moji izkušnji, če prenehamo uporabljati tehnike, bomo prej ali slej spet zdrseli nazaj v svoje stare navade in odzive. Morda bo naše novo “stanje” malo boljše kot je bilo prej, a zakaj bi se zadovoljili le z enim korakom?

Torej če uporabite načelo “naredil bom zelo veliko in potem prenehal”, boste dosegli določen rezultat, ki pa ne bo nujno trajen in se lahko sčasoma celo zmanjša.

Precej bolj učinkovito je, če se odločimo, da bomo vadili s pomočjo tehnik enkrat ali dvakrat tedensko vsaj 10 minut in smo pri tem dosledni in vztrajamo pri temu v nedogled, bo naš napredek bistveno, res bistveno bolj učinkovit.

Skratka, če se odločimo za en sistem vaj in se tega dosledno držimo, bomo napredovali bistveno hitreje in tudi naša vibracija se bo precej hitreje in bolj odločno prilagajala našemu zaželenemu cilju. Načelo “majhni a sigurni koraki brez prestanka” je po moji izkušnji precej bolj učinkovito od načela “naredil bom zelo veliko in potem prenehal”.

Vztrajnost in doslednost!

Vztrajnost in doslednost!

In predvsem, ne počivajte na lovorikah.

Vztrajnost in doslednost, je pot do cilja.

Še nekaj sorodnih člankov