Arhitekt lastnega počutja

metoda Sedona

Ko sem pred okvirno dvema tednoma imel predavanje o zakonu privlačnosti so me slušatelji presenetili. Običajno se temeljito pripravim na predavanje a pogosto opazim, da tisto kar sem pripravil, nekako morda ni najbolj primerno za slušatelje, ki pridejo na predavanje. Zato raje dovolim, da enostavno spontano predavam o tistem, kar se v danem trenutku zdi najbolj primerno.

Brown Rodent on Green Grass
Rjavi glodalec na travi, Photo by Aaron J Hill on Pexels

Tako sem na začetku vprašal, koliko ljudi je pravzaprav videlo film Skrivnost oziroma prebralo istoimensko knjigo. In skorajda vsi so odgovorili pritrdilno. Mislim, da sta bila le dva med slušatelji, ki še nista slišala o zakonu privlačnosti.

No, ker imam precej raje konkretne stvari, je bilo moje naslednje vprašanje, če ima kdo kakšen konkreten primer težav ali nerazumevanja uporabe tega zakona v praksi, saj sem želel ponuditi svoje izkušnje in pomagati prebroditi morebitne težave s katerimi se spopadajo. No in tukaj je prišlo do presenečenja, kajti prav nihče od slušateljev ni niti poskusil uporabiti principov zakona privlačnosti v praksi. Gledali so film, prebrali knjigo, a prav nihče ni napravil tistega odločilnega koraka, da bi dejansko uporabil te principe v praksi.

Le zakaj ne?

Ljudje smo bitja navade. Tako radi se vozimo po stalno istih tirih, da si le redkokdaj dovolimo narediti nekaj drugače in izbrati drugačno pot. Seveda so tudi izjeme, so posamezniki, ki prav iščejo vedno nove in nove izzive, vendar govorim na splošno. Na splošno zelo neradi naredimo nekaj drugače, kot smo navajeni.

Ob tem se spomnim na definicijo norosti kot jo je podal gospod Albert Einstein in pravi nekako takole: “Norost je početi isto vedno znova in znova in pričakovati drugačne rezultate.

Vendar nemalokrat počnemo ravno to. Vedno znova in znova ponavljamo iste stvari, hrepenimo pa po drugačnih rezultatih.

Za to, da naredimo ta odločilni korak in dejansko izberemo drugo pot in prekinemo ta začarani krog ponavljanja, potrebujemo le kanček poguma. Zatorej ponovno ponavljam sporočilo iz preteklega tedna, ki pravi, da se vse prične z nami. Naše počutje je bistvenega pomena.

Ta prvi korak spremembe, po kateri hrepenimo, lahko naredimo le takrat kadar čutimo pogum. Če smo depresivni, žalostni, se bojimo, smo jezni ali če smo utrujeni, enostavno ne bomo zmogli narediti nekaj drugače, kot že počnemo in smo počeli do sedaj.

Obvladovanje lastnih čustev je resnično ključnega pomena. Ko se naučimo povzdigniti lastno počutje iz nižin apatije, žalosti, strahu, poželenja, jeze in ponosa v naravno stanje poguma, sprejemanja in miru smo naredili vse kar je potrebno, da se prepustimo in uživamo v življenju.

Zato predlagam, da se vsaj za en kratek trenutek USTAVITE in pomislite na vse tiste stvari, ki so vam tako zelo pomembne in dragocene in kako čudovito bo, ko boste vse to imeli in počeli. Ja, dejansko se SEDAJ USTAVITE za trenutek in poglejte vase.

Sicer ne vem, kaj je tisto kar vam je tako pomembno in za čem tako hrepenite, vendar sem prepričan, da že samo s tem, ko se za trenutek USTAVITE, vidite kako pogum, ki je že sedaj v vas, postaja vedno bolj očiten. Tako očiten, da veste kaj narediti, da veste kateri korak je tisti, ki vas bo popeljal vedno bližje vašim sanjam in tistemu po čemer hrepenite.

Ali ne bo čudovito, ko boste imeli sposobnost, da v vsakem trenutku sami izberete kako se boste počutili? Ali ne bo čudovito, ko se boste sami lahko odločili: “sedaj bom srečen, kar tako, brez razloga”? Ali ne bo čudovito, ko boste arhitekt lastnega počutja?

Še nekaj sorodnih člankov