Postati bolj intuitiven

metoda Sedona

Lester Levenson je pogosto govoril, da ima intuicija vedno prav. Naša čustva oziroma občutki pa vedno lažejo. Čustva nam govorijo, da s tem, ko jih bomo izpustili, bomo dobili tisto, kar že imamo s tem, ko se jih oklepamo. Kaj to pomeni?

Čustva nam vedno govorijo kako so upravičena, kako nas branijo, kako nas varujejo, kako je pomembno, da jih imamo in podobno. Vendar vse kar dobimo od čustev je le bolečina in trpljenje. Prav z ničemer nas ne branijo in nikakor nas ne morejo zavarovati.

card with a message in a hand
Karta s sporočilom naj nas vodi intuicija, Photo by Jen Theodore on Unsplash

Recimo, da ne maramo letenja a smo zaradi določenih razlogov prisiljeni, da letimo z letalom. To bo verjetno v nas vzbudilo neprijeten občutek, morda nas bo pričelo stiskati v prsih ali trebuhu, skrbelo nas bo in morda nas bodo lahko celo obhajale zle slutnje. Skratka bali se bomo. Pogosto tovrstne simptome zamenjamo za intuicijo. Lahko, da mislimo, da je to sporočilo intuicije naj nikar ne letimo s tem letalom.

In če se morda res zgodi kaj neprijetnega, smo celo ponosni, kako smo intuitivni in kako nas naša intuicija varuje. Vendar čustva in občutki nimajo nič skupnega z intuicijo. Edina skupna točka so lahko podobni občutki v telesu. Čustva in občutki glede letenja, kot sem jih opisal v zgornjem primeru, pogosto postanejo samouresničujoča prerokba. S tem ko se oklepamo določenih čustev/občutkov in jih držimo v svojem umu se po zakonu privlačnosti ravno to, česar sicer ne želimo, teži k temu, da se uresniči. To nima nobene povezave z intuicijo.

Ker so telesni simptomi med intuitivnim vedenjem in čustvenimi občutki lahko popolnoma enaki, je edini način, da ločimo med tem, da izpustimo te občutke. Izpuščanje občutkov in čustev pomeni, da enostavno vsak neprijeten občutek, ki ga zaznamo v telesu ali naši psihi, enostavno izpustimo oziroma mu dovolimo, da se izniči. Najbolj enostaven in učinkovit način je, da uporabimo postopke metode Sedona. Če je bil ta občutek posledica naše notranje psihične reakcije na nekaj, se bo popolnoma izničil. Če pa je občutek posledica intuitivnega vedenja bo to intuitivno vedenje postalo še jasnejše in bolj očitno.

Intuicija ima vedno prav, občutki pa vedno le lažejo. S tem ko izpuščamo občutke, postaja intuicija vedno jasnejša in glasnejša.

Če boste torej kdaj imeli kakšno zlo slutnjo ali boste mislili, da vam intuicija želi nekaj sporočiti, enostavno te občutke izpustite s postopki metode Sedona. Če so bili zgolj občutki, bo vse kar je neprijetnega izginilo. Če pa gre dejansko za intuicijo, bo postala jasnejša.

Še nekaj sorodnih člankov