Metoda Sedona: Most med Skrivnostjo (The Secret) in Novo Zemljo (A New Earth)

metoda Sedona

Hale Dwoskin, učitelj Skrivnosti in avtor prodajne uspešnice Metoda Sedona

Val prebujanja se končno izliva v masovno zavest, ki se je desetletja gradila. Kot planet, se prebujamo iz sna ločenosti in učenja opuščanja zavesti žrtve, medtem ko sprejemamo večjo odgovornost za svoje misli, občutke in prepričanja in kako le ti ustvarjajo tisto kar izkušamo kot svojo “resničnost”. Metoda Sedona je bila v samem vrhu in središču tega prebujanja več kot 30 let.

Ženska na postelji si razteguje roke
Prebujanje, Photo by bruce mars on Unsplash

V zadnjih nekaj letih je zakon privlačnosti dosegel milijone ljudi s prihodom fenomena knjige in filma Skrivnost (The Secret). Nedavno je Nova Zemlja (A New Earth) avtorja Eckhart-a Tolle-a pripeljala do velikega in rastočega zanimanja o prebujanju iz sna ega.

Vendar kako premostimo vrzel med ustvarjanjem tistega kar želimo s pomočjo zakona privlačnosti in da hkrati ne ustvarjamo večje navezanosti na ego? Metoda Sedona je ta most.

Ustvarjanje ciljev skozi raztapljanje ega in ne njegovega jačanja

Najbolj pogosto, ko poskušamo ustvariti kar želimo, uporabljamo zunanja dejanja, prisilimo ali laskamo naše zavestno mišljenje, da se uskladi z našo namero, tako da uporabimo silo osebne volje (ego). Afirmiramo ali vizualiziramo kar želimo brez izpuščanja misli in občutkov, ki pravijo nasprotno, tako da včasih uspemo, včasih pa uspemo le v ustvarjanju še več trpljenja zase in za tiste okoli nas.

Eden od temeljev metode Sedona je, da vas lahko osvobodi, da pritegnete vse kar želite. To smo vedno počeli na zelo edinstven način, tako da smo pomagali ljudem da so ustvarili svoje cilje z raztapljanjem ega in ne z njegovim jačanjem. Namesto, da poskušamo si bolj želeti svoje cilje in siljenjem k določenemu mišljenju in čutenju, z metodo Sedona ustvarjamo kar želimo z izpuščanjem naših navideznih občutkov omejitev, naše nenehne potrebe po več, naše želje po cilju in naših navezanosti in odporov do cilja – v kratkem, ega samega. Z ustvarjanjem s pomočjo izpuščanja vsakega cilja, se tudi podpiramo pri prebujanju.

Ustvarjanje na takšen način ima presenetljivo čudovit rezultat. Ne samo, da nagnemo tehtnico v smeri ustvarjanja kar izberemo, temveč se tudi na poti počutimo vedno bolje in bolje, medtem ko postajamo vedno manj in manj navezani.

Ko izpuščamo, naš um naravno postaja tišji in ostale misli postajajo naravno bolj pozitivne in to brez truda. To je zato, ker smo motivirani od našega lastnega intuitivnega vedenja in ne od površinskih želja ega. Prav tako odkrijemo in čutimo znotraj večji občutek živosti, prisotnosti in prostornosti.

Ko nadaljujemo z izpuščanjem, se naši cilji morda naravno spremenijo in se razvijejo od ciljev za katere čutimo, da jih “moramo” ali “bi morali” doseči – cilji, ki temeljijo na čemur verjamemo, da bi jih od nas želeli naši starši, partner, vrstniki, prijatelji, sodelavci ali družba – do ciljev, ki so dejansko naš življenjski smisel. Prav tako naravno težimo od zmagam-zgubiš do zmagam-zmagam. Ko nadaljujemo z izpuščanjem, nas pritegnejo cilji in dejanja, ki so za naš lastni in najvišji dobro in za najvišji dobro za vsakogar – vključujoč planet kot celoto.

Lester Levenson, ki je osnoval mnoge principe izza metode Sedona, je to imenoval “ravnodušnost”. To frazo je osnoval, ker je priporočal, da izpuščamo glede svojih ciljev, dokler ne postanemo ravnodušni glede tega ali dosežemo cilj ali ne. Ravnodušnost je resnično sprejemanje in to je najbolj mogočni prostor iz katerega ustvarjamo. Je prav tako način, da podpirate svoje prebujanje medtem, ko sledite svojim ciljem.

Torej, neglede ali ste navdušenec “Skrivnosti” ali “Nove Zemlje” ali teh knjig sploh niste prebrali… če preprosto želite pritegniti vse kar izberete, ali vas zanima, da se pridružite temu velikemu valu prebujanja, ki se ravnokar dogaja na planetu, tako da se prebudite v prisotnost zavedanja, ki že ste, vas bo metoda Sedona pri temu podpirala do konca.

Ta članek je avtorsko delo Hale Dwoskin-a, je zakonsko zaščiten in ga ni dovoljeno brez dovoljenja kopirati, razmnoževati ali uporabiti na kakršenkoli način. Članek je preveden v Slovenščino in objavljen na tej spletni strani z njegovim dovoljenjem. Vse pravice tega članka in metode Sedona pripadajo Hale Dwoskin-u in njegovemu podjetju Sedona Training Associates.

Še nekaj sorodnih člankov