Metoda Sedona® - bližnjica do svobode

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
notice
  • EU Izjava o piškotkih

    Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje z avtentikacijo, navigacijo in drugo funkcionalnost. Z rabo te spletne strani se strinjate, da lahko shranimo tovrstne piškotke na vašo napravo.

Naslovnica O... O mestu Sedona v Arizoni

O mestu Sedona v Arizoni

E-pošta natisni

Sedona je majhno mestece v Arizoni oddaljeno slabi dve uri in pol vožnje od Phoenixa v smeri Flagstaff-a. Najbolj je poznano po svojem značilnem rdeče/oranžnem skalovju iz peščenjaka. Okolica je resnično izjemna in barvita. V jutranjih in večernih urah se vse skalovje obarva oranžno in rdeče in prav žari na vročem puščavskem soncu. Mnoge skale spominjajo na različne predmete in imajo tudi svoje ime.

bell_rock_panorama
Canon PowerShot G6: Panorama Bell Rock-a. Od daleč izgleda pokrajina sicer precej zelena, vendar je vlage zelo zelo malo. To je zelo vroče in suho podnebje.

Sem se je preselil Lester Levenson po svojem "prebujenju" in sprva nekaj let živel v osami na svojem posestvu v okolici Sedone. Kot ste verjetno uganili, je Lester poimenoval metodo Sedona po kraju Sedona, le ta pa je svoje imel dobil po ženi enega zgodnjih naseljencev tega kraja, ki je ustanovil prvo pošto v tej regiji. Ime ji je bilo Sedona Miller Schnebly.

Sedona je danes razdeljena na predele: West Sedona, Uptown Sedona, Hillside Sedona in Oak Creek Village.

new_age_center
Canon PowerShot G6: Sedona je takorekoč glasnik Nove Dobe.

To je mestece umetnikov, slikarjev, kiparjev, fotografov in cele vrste različnih New Age skupin. Tu je bila na primer organizirana svetovno znana harmonična konvergenca leta 1987. Sedona je znana tudi po mnogih energetskih vrtincih, ki so razporejeni po okolici. Je ena najbolj priljubljenih turističnih destinacij v ZDA, ki jo obišče od 2 do 4 milijone turistov letno.

pink_house
Canon PowerShot G6: Vse hiše so obarvane v določenem barvnem spektu, da se lepo zlivajo z barvo tega edinstvenega skalnatega okolja. Barve, ki bi izstopale so celo prepovedane z občinskim odlokom.

Predlagam, da se odpravite na virtualni potep po Sedoni na google maps, kjer si lahko ogledate fotografije popotnikov tega čudovitega kraja, tako da izberete gumb "More..." in odkljukate "Photos". Lahko pa si seveda ogledate tudi moje fotografije Sedone, ki so na večini straneh na tem spletnem mestu.


Povečaj mapo
 


lester53x60Lester
Levenson
S tem, ko sledimo reakcijam do njihovega izvora, odpravimo vse reakcije.

Anketa

Ste pogosto v skrbeh?