Metoda Sedona® - bližnjica do svobode

  • Povečaj velikost črk
  • Privzeta velikost črk
  • Zmanjšaj velikost črk
notice
  • EU Izjava o piškotkih

    Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje z avtentikacijo, navigacijo in drugo funkcionalnost. Z rabo te spletne strani se strinjate, da lahko shranimo tovrstne piškotke na vašo napravo.

Naslovnica O... O meni

O meni

E-pošta natisni

Kako je metoda Sedona vplivala name

milan
Milan Slunečko

Spomladi leta 2005 sem čisto po naključju na internetu naletel na metodo Sedona. No, pravzaprav ni bilo ravno naključje, saj so me takrat izjemno zanimala področja samopomoči, osebne rasti in duhovnosti. Preprosto sem pregledoval in raziskoval različna "orodja" s katerimi bi si morda lahko pomagal. Preizkusil sem že namreč marsikatero tehniko in orodje z večjimi ali manjšimi uspehi.

Ko sem tako odkril metodo Sedona, me je sprva najbolj presenetilo česar ta metoda ni imela. Ni imela nikakršnih novih konceptov, novih idej, novih doktrin, ni bila nova religija ali nova vera, skratka ni imela ničesar dvomljivega ali nevsakdanjega. Je samo skrajno preprosta in praktična tehnika, ki nas nauči odvreči vsakršen neprijeten občutek, ki ga čutimo v temu trenutku. In kar je najlepše, je uporabna za čisto vsa področja v našem življenju in z njo se lahko osvobodimo vsakršnega problema ali težave, ki jo morda izkušamo.

Med študijem in vadenjem teh tehnik sem opazil, da se pričenjam vedno bolj zavedati svojih občutkov in sveta okoli sebe. Ko sem šel decembra 2005 prvič na daljši tečaj v ZDA, se mi je zgodila ogromna prelomnica v življenju. Kot bi se pričel prebujati iz dolgega zimskega spanca. Takrat sem šele v deloma spoznal, kako briljantna in daljnosežna je pravzaprav ta tehnika. Kako je ta tehnika ključ do sreče in konca trpljenja, ki ga vsi tako močno iščemo.

fountain2_tp
Canon EOS 350D: V vasici Tlaquepaque v Sedoni, ki je nekakšno središče umetnosti in obrti. Oblikovana je po Mehiškem vzoru in predstavlja tisto najboljše od vsega.

Sedaj, štiri leta in kopico opravljenih tečajev kasneje, je moj pogled na to tehniko precej globlji in širši. Spoznal sem, da je ta tehnika še precej bolj enostavna, kot izgleda na prvi pogled in seže precej globlje, kot bi si lahko sploh predstavljal. Ne samo, da mi je ta tehnika pokazala, kako se lahko znebim trpljenja in dosežem srečo in mir, temveč kdo ali kaj pravzaprav sploh sem. Skratka, dala mi je odgovor tudi na vsa moja duhovna iskanja, ki so mi prej okvirno dve desetletji povzročala nemir.

Iz tega lahko sklepate, da sem resnično navdušen nad to čudovito tehniko. Zato sem tudi postavil to spletno stran in delujem na popularizaciji te metode v Sloveniji, ker sem trdno prepričan, da lahko ta tehnika pomaga vsakomur, ki ga vsaj malo zanima, kako si izboljšati življenje.

garden_tp
Canon EOS 350D: Eden izmed vrtov v vasici Tlaquepaque.

Najlažje je spoznati nekoga, po njegovih hobijih in stvareh, ki ga zanimajo in privlačijo. Zato podajam tudi nekaj mojih interesnih področij in hobijev.

Potovanja

Verjetno so ravno potovanja, tisto kar me najbolj navdihuje in izpolnjuje. Pravzaprav je to duh raziskovanja in avanture. Do sedaj sem obiskal že precej bolj ali manj oddaljenih eksotičnih krajev. Obiskal sem Pacifik od Havajev, preko francoske Polinezije  do Velikonočnega Otoka. Potoval sem po Peruju, Mehiki, Indiji, Avstraliji in obiskal kar nekaj destinacij po celem svetu.

Zame ta duh raziskovanja presega ta navidezno zunanja potovanja. Ko obiščeš tuje kraje, kjer je narava lahko precej drugačna, kot je ta domača evropska klima in kjer imajo ljudje drugačne navade, vrednote in kulturo, se zgodi premik v dojemanju tega sveta. Enostavno potovanja in izkušanje drugih kultur, zelo pomaga, da presežemo vsakdanjo rutino, navade in pogled na svet. Zame je to izjemno osvobajajoča izkušnja, ki jo rad vedno znova podoživljam in širim.

tiles_tp
Canon EOS 350D: Detajl vzidanih keramičnih ploščic s svojim čudovitim barvnim vzorcem.

Fotografija

Fotografija je zame mešanica umetnosti in znanosti oziroma fizike. Fascinira me kako s pomočjo ustreznih leč, manipulacijo parametrov, kot sta odprtost zaslonke in čas osvetlitve, lahko ujamemo trenutek. Motiv, kompozicija, svetloba in barve, vse to govori svojo zgodbo in odraža nek trenutek v času in prostoru.

Na globljem nivoju je zame fotografiranje odlična vaja, da opazujemo tisto kar je v temu trenutku in ne, da smo izgubljeni v zgodbah, ki nam jih pripoveduje um. Fotografija je tudi čudoviti način izražanja. Žal sem na temu področju še precej amater, a mi vseeno to prinaša mnogo zadovoljstva.

window_tp
Canon EOS 350D: Malo barve zelo popestri vzdušje.

Spletne strani

V moji prejšnji karieri sem bil računalničar. Od tega se je obdržalo le še oblikovanje spletnih strani z vsemi svojimi tehnologijami, ki so v ozadju. Tako me zanimajo meta jeziki, kot so HTML, CSS, XML, saj pravzaprav predstavljajo način izražanja. Pravzaprav je cel postopek oblikovanja spletnih strani odlična vaja za izražanje. Kaj povedati? Kako povedati? Kako oblikovati strani? Kako vplivati na bralce? To je le nekaj od mnogih vprašanj, ki vzpodbujajo kreativnost na tem področju.

Na drugi strani je sila zanimivo opazovati odziv oziroma uspešnost spletnih strani s pomočjo različnih rešitev analitike. Vse skupaj tvori krog ustvarjanja, oblikovanja, opazovanja, analitike, optimizacije, modificiranja in prilagajanja. Tako pravzaprav izdelava spletnih strani zajema kar nekaj področij od čisto tehničnih, preko marketinga, statistike in socialno-psiholoških dejavnikov do    (vpiši poljubno področje)   .

Skratka tudi izdelovanje spletnih strani je znanost, ki vzpodbuja kreativnost. 

bells_tp
Canon EOS 350D: Kot, da bi bil v kakšen samostanu.
 


lester53x60Lester
Levenson
S tem, ko sledimo reakcijam do njihovega izvora, odpravimo vse reakcije.

Anketa

Ste pogosto v skrbeh?