Metoda Sedona® - bližnjica do svobode

 • Povečaj velikost črk
 • Privzeta velikost črk
 • Zmanjšaj velikost črk
notice
 • EU Izjava o piškotkih

  Ta spletna stran uporablja piškotke za upravljanje z avtentikacijo, navigacijo in drugo funkcionalnost. Z rabo te spletne strani se strinjate, da lahko shranimo tovrstne piškotke na vašo napravo.

Naslovnica

Brezplačnih 15 minut coachinga

E-pošta natisni

Kaj je coaching z metodo Sedona?

Coaching na splošno je način pomoči osebi ali skupini, ki ima željo, da doseže neki določeni cilj ali razvije določeno veščino. Obstaja veliko smeri coachinga. Med njimi so življenjski coaching, poslovni coaching, osebni coaching, zdravstveni coaching, coaching za športnike, coaching za zmenke oziroma odnose in coaching za konflikte.

Coaching z metodo Sedona vključuje vsa ta življenjska področja, vendar se osredotoča predvsem na naš čustveni aspekt o teh področjih. Coaching z metodo Sedona ni mentorstvo, ni svetovanje in tudi ni terapija. Je resnično edinstven način coachinga, ki vam pomaga, da:

 • odstranite vsakršne negativne oziroma konfliktne občutke, ki jih morda imate o določenem področju
 • pridete do jasnosti, miru in notranjih uvidov glede vsake situacije
 • odkrijete lastni notranji vir neomejene motivacije in energije
 • dosežete želeno spremembo

Naročite se zdaj na brezplačnih 15 minut coachinga.

bell_rock_path
Canon PowerShot G6: Na sprehodu na poti, ki vodi okoli Bell Rock-a.

Par primerov:

01.Če je na primer vaša želja, da bi živeli v materialnem izobilju in tega v temu trenutku še nimate, je edini razlog, ki stoji med vami in tem izobiljem, vaše konfliktne misli in občutki glede izobilja. Konfliktne misli in občutki se običajno udejanjajo, kot želja po izobilju na eni strani in vse nasprotujoče misli in občutki na drugi strani, kot so: "ne vem kako", "ne da se mi", "nisem vreden-a", "to je mogoče morda za koga drugega", odlašanje, zmedenost, odpor, apatija, žalost, strah, jeza, ponos, občutek nemoči, ipd. Ko s pomočjo metode Sedona, te konfliktne in neželene občutke odstranimo, je pot do izobilja jasna, lahka in predvsem zabavna.

02.Če je na primer vaša želja, da bi se znebili kakšne neželene navade ali odvisnosti je tudi tukaj problem v konfliktnih mislih in občutkih, ki jih imamo o tej neželeni navadi. Po eni strani jo sovražimo, po drugi smo pa navezani nanjo in jo celo ne en način imamo radi in odobravamo. Skratka, tudi v temu primeru gre za notranji konflikt na nivoju misli in občutkov. Metoda Sedona nam pomaga popolnoma enako kot pri zgornjem primeru. Razrešimo notranji konflikt in rešitev postane kristalno jasna in neizmerno lahko izvedljiva.

Končala sem 8 ur opuščanja z metodo Sedona s coachem Milanom in bilo je krasno! Je zelo temeljit, zelo profesionalen in zelo potrpežljiv! Od tega imam veliko korist in naučila sem se kako sama uporabiti Metodo. Toplo ga priporočam vsakomur, ki išče coacha. Milan, hvala ker tako skrbiš za človeški duh.
Shabnam, Karači, Pakistan

Naročite se zdaj na brezplačnih 15 minut coachinga.

wolf
Canon PowerShot G6: V ozadju je lepo viden dimnik - Chimney Rock.

Komu je coaching namenjen?

Coaching je namenjen ljudem, ki:

 • želijo spremeniti nekaj v svojem življenju
 • želijo več nečesa
 • želijo zamenjati ali izboljšati kariero
 • iščejo večji cilj ali izziv
 • želijo doseči nekaj hitreje
 • jim je morda dolgčas
 • imajo občutek, da jim nekaj manjka
 • se želijo znebiti neželenih navad
 • želijo razviti nove veščine in sposobnosti
 • želijo zaživeti bolj polno in izpolnjujoče življenje

Namenjen je prav vsakomur: direktorjem, managerjem, delavcem, gospodinjam, kreativnim ljudem, učiteljem, študentom, skratka prav vsakemu odraslemu človeku.

Izjemno je primeren in učinkovit za poslovneže v vseh aspektih njihovih poslov, kot tudi za posameznike na vseh življenjskih področjih.

Pri metodi Sedona mi odgovarja to, da mi ni treba zanikati svojih pravih občutkov in jih zakrivati s pozitivnimi mislimi. Povsem naravno si dovolim čutiti, kar pač čutim in tem občutkom lahko tudi povsem naravno dovolim, da odidejo. Odkar živim s to metodo, se resnično počutim veliko bolje - bolj sem mirna, imam precej manj skrbi kot prej, potrebujem tudi manj spanca, kar pa mi je najpomembnejše: veselim se življenja. Zares veselim. Kadar za pomoč pri opuščanju prosim še g. Slunečka, so pozitivni rezultati prisotni občutno hitreje, pa še prav zabavno je.
Urška, Škofja Loka

Naročite se zdaj na brezplačnih 15 minut coachinga.

Posebnost coachinga z metodo Sedona

Velika posebnost je tudi, da če uporabljate coaching z metodo Sedona za to, da bi na primer dosegli določeni cilj na področju financ, boste opazili velike pozitivne spremembe na prav vseh področjih, ne samo pri financah. Opazili boste, da se počutite bolje telesno, da ste bolj sproščeni, da se vam izboljšujejo odnosi, da ste bolj zdravi, da bolje spite, ste bolj samozavestni, ipd. Skratka neglede za katero področje uporabljamo coaching z metodo Sedona, vam pomaga vsestransko na vseh področjih.

Kako poteka ura coachinga?

Kot sem že omenil na začetku, coaching ni mentorstvo, ni svetovanje in ni terapija. Moja vloga coacha zajema le pomoč pri razreševanju teh notranjih konfliktov s pomočjo orodij metode Sedona.

Tipična ura coachinga, ki traja 50 minut, se običajno sestoji iz kratkega pogovora o željah in pričakovanjih, ki jih morda imate, nato sledi nekaj minut splošnega čiščenja kakršnekoli čustvene vznemirjenosti, če je morda prisotna in nato preidemo na delo glede vaše izbrane teme oziroma področja.

Pri temu nimam nekega konkretnega programa. Enostavno uporabljam tista orodja metode Sedona, ki se zdijo najbolj primerna v določeni situaciji in določenem trenutku. Coaching popolnoma prilagodim vam in vaši situaciji.

Z Milanom sodelujem vsak teden že večji del tega leta. Njegovo poznavanje Metode je temeljito in njegova raba postopkov je brezhibna, tako pri klasičnemu opuščanju kot pri poizvedovanju o Sebi (peti način opuščanja).
Njegovo obnašanje je vedno prijetno in profesionalno.
Vem, da je moje opuščanje v dobrih rokah, ko delam z Milanom in tudi vedno zaključim v pogumu, sprejemanju ali miru.
Chuck, Detroit, ZDA

Naročite se zdaj na brezplačnih 15 minut coachinga.

Česa med coachingom ni?

mnenja in sodbe

Zelo pomembno je tudi vedeti, česa med uro coachinga ne bo. Če me boste morda vprašali za nasvet ali mnenje glede vaše zadeve, se temu na široko izogibam. Izjema so le mnenja ali nasveti glede same rabe tehnik oziroma orodij metode Sedona. Vsakdo ima znotraj sebe neomejeni vir vedenja in intuicije. Moja vloga coacha je, da vam pomagam vzpostaviti stik oziroma prepoznati vašo lastno vedenje in intuicijo. Torej zagotovo ne bo mnenj in kakršnihkoli sodb iz moje strani.

preteklost in prihodnost

Ljudje imamo zelo radi zgodbe. Vendar pripovedovanje zgodb, v primeru, ko želimo narediti spremembo na nekem področju, deluje le kot ovira ali neke vrste sidro, ki onemogoča, da bi šli naprej. Če ima torej vaša tema, na kateri delamo, zelo pestro in zanimivo zgodbo, z mnogo zakaj-i in razlogi zakaj nekaj je, tako kot je, je to za sam postopek reševanja notranjih konfliktov nepotrebno. Torej 99% vaše zgodbe med uro coachinga ni potrebno povedati. Coaching ni terapija. Naš cilj s coachingom je iti naprej, ne ponavljati preteklost.

dejanja

Pomembno je tudi omeniti, da orodja metode Sedona in njihova uporaba ni nadomestilo za primerna in ustrezna dejanja. Za kakršnekoli spremembe, ki jih želite doseči s coachingom s pomočjo metode Sedona, so še vedno potrebna ustrezna dejanja. Metoda Sedona nam pomaga preseči vse tiste "NE"-je, ki nam jih govori um in ki nas ovirajo, da ta dejanja dejansko izvedemo. Metoda Sedona nam pomaga najti tisto notranjo motivacijo in energijo, da primerna dejanja tudi sprovedemo. Vendar te korake oziroma dejanja boste morali izvesti sami.

Naročite se zdaj na brezplačnih 15 minut coachinga.

funky_car
Canon PowerShot G6: V ameriki niso odštekani avtomobili čisto nič nenavadnega. Tale je bil parkiran pred Creative Life Center-om, kjer potekajo seminarji metode Sedona.

Ali moram poznati metodo Sedona, da bi lahko uporabil vaš coaching?

Če ste že prebrali knjigo metoda Sedona ali opravili avdio tečaj ali bili na tečaju v tujini potem je to samo plus, saj ni omejitev glede orodij, ki jih lahko uporabljamo med coachingom. Več izkušenj imate s to metodo, bolj je lahko učinkovit sam coaching in globlje lahko gremo pri vaši zadevi in hitreje pridemo do večjih rezultatov.

Vendar to ni ovira. Tudi če še nikoli niste slišali za to metodo je coaching neprecenljiv saj boste konkretne rezultate opazili že pri prvi uri. V določenih mejah izvajam tudi mentorstvo, vendar zopet le glede samih tehnik oziroma orodij metode Sedona. Skratka nabor orodij metode Sedona, za razreševanje naših notranjih konfliktov je dovolj bogat, da lahko uporabim tista, ki so primerna tako za tiste, ki še metode ne poznajo, za začetnike, in za napredne praktikante te metode.

O meni

Coaching je zame razmeroma nova kariera. Okvirno dvajset let sem deloval v računalniški industriji, vendar ves ta čas me je izjemno zanimala osebna rast in področje samopomoči. Kot hobi sem se ves ta čas ukvarjal z duhovnostjo in osebno rastjo.

Pilotsko sedaj začenjam delovati kot coach. Od kar sem leta 2005 spoznal metodo Sedona, sem spoznal, da je to tisto, kar sem ves čas iskal. Ta metoda mi je korenito spremenila življenje. V teh štirih letih sem opravil kopico seminarjev in tečajev o metodi Sedona v ZDA in Angliji, vključno z Level 1 Coach Training in Level 2 Coach Training, ki je namenjen najbolj naprednim praktikantom.

Moj mentor je Hale Dwoskin, ki je danes največja avtoriteta za metodo Sedona in tudi eden najbolj priznanih učiteljev na področju samopomoči. Med drugim je tudi eden izmed učiteljev iz izjemno popularnega filma Skrivnost (The Secret) in bil je tudi gost na Oprah Radio.

Zadnji dve leti sem izvajal coaching z metodo Sedona ljubiteljsko in tako sem tudi spoznal, da imam zelo velik talent za to, da me to veseli in izpolnjuje in tudi moje stranke so bile izjemno zadovoljne z doseženimi rezultati in mojim pristopom.

Hale Dwoskin in Milan Slunečko
Hale Dwoskin in Milan Slunečko

Ali se coaching sploh izplača?

V ZDA se cena ure coachinga z metodo Sedona giblje med 100 USD in 400 USD in tudi več. Ali je to veliko ali malo, je subjektivna presoja, vendar pomislite sledeče:

 • Koliko vam je vredno, če bi se enkrat za vselej znebili tiste neželene navade, ki vam stalno greni življenje?
 • Koliko vam je vredno, če bi se znebili skrbi in strahu?
 • Koliko vam pomeni, če bi končno opustili kajenje, prenajedanje in druge odvisnosti?
 • Ali bi se vam spremenilo življenje, če bi odvrgli jezo in zamere?
 • Ali bi se vam poznalo v življenju, če bi bili sposobni reči "ja, to zmorem" in tudi pogumno izvedli vse potrebne korake?
 • Ali bi raje sanjali sanje ali bi raje živeli sanje? Koliko vam to pomeni?
 • Ali bi želeli biti sposobni stopiti na oder in tisočem ljudem sproščeno in z užitkom povedati svojo zgodbo ali sporočilo? Ali vam to kaj pomeni?
 • Koliko bi vam pomenilo, da bi se znebili vseh tistih travm in bremen, ki jih morda nosite iz otroštva?
 • Koliko vam pomeni, da bi lahko bili neprestano sproščeni in resnično uživali v tistem kar počnete?
 • Koliko bi vam pomenilo, če bi lahko odvrgli občutek sramu in krivde?
 • Koliko bi vam bilo vredno, če bi lahko opustili tisti občutek izgube in spremljajočo žalost in spoznali tisto globljo povezanost, ki je vedno tukaj in sedaj?
 • Koliko bi vam pomenilo, če bi se dokončno znebili tistih notranjih glasov, ki govorijo: "nisi dober", "iz tebe nič ne bo", "saj nima smisla", "to ni zate", "ta ženska/moški je predober-a zate", ipd.
 • Koliko vam je vredno, če bi bili vedno samozavestni in s pogumom sprejeli in se odzvali na vsakršno življenjsko situacijo?

Morda vas skrbi, da bi v vašem primeru potrebovali mnogo ur in veliko trdega dela, da bi se znebili oziroma, da bi razrešili vašo situacijo, vendar z metodo Sedona, so rezultati izjemno hitri in ne zahtevajo "trdega dela". Ravno nasprotno, praviloma je opuščanje z metodo Sedona sila zabavno in lahko. Pogosto je dovolj le ena sama ura ali manj, lahko pa, da je potrebno več ur. Tega zagotovila, vam ne morem dati, saj je to v celoti odvisno od vas samih in vaše situacije. Vendar po moji izkušnji je z metodo Sedona možno dokončno razrešiti vsakršno situacijo bistveno hitreje kot s katerokoli drugo metodo.

Skratka, popolnoma nič vas ne stane ena ura coachinga, saj jo nudim popolnoma brezplačno in brez obveznosti. Lahko edino pridobite. Pomislite tudi, koliko lahko prihranite in tudi zaslužite, če se znebite le ene same omejitve, ki jo nosite v sebi.

Kako se naročiti na coaching?

Ne pozabite! Prvih 15 minut je popolnoma brezplačnih in brez kakršnihkoli obveznosti. Namenjena je Vam, da dobite neposredno izkušnjo kako metoda Sedona deluje in da vidite koliko vam ta način ustreza in pomaga.
Predlagam, da predno pokličete za coaching, razmislite glede kakšne situacije v vašem življenju, kjer bi se radi počutili lažje in bolj svobodne, tako lahko med coachingom delamo na tej situaciji in tako boste imeli tudi največjo korist in konkretne rezultate.

Coaching poteka ali preko telefona ali preko računalniškega omrežja s programom Skype.

Predhodno se je potrebno naročiti na uro coachinga, tako da me pokličete na mobilni telefon 051 422 477 ali mi pošljete e-mail.

Po potrjenem terminu, me ob dogovorjeni uri pokličite na stacionarni telefon v omrežju In.Life št.: 059 204 536 preko katerega izvajam coaching ali preko Skype-a. Ta telefon je aktiven le ob dogovorjeni uri, zato je predhodni dogovor nujen.

 


lester53x60Lester
Levenson
S tem, ko sledimo reakcijam do njihovega izvora, odpravimo vse reakcije.

Anketa

Ste pogosto v skrbeh?